Villa med udsigt til Lillebælt

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opføre et nyt enfamiliehus i to plan med inspiration fra den moderne funkis arkitektur. Husets hovedtræk er de to volumener som boligen er tiltænkt med. Nederste del opføres i blankt murværk og øverste del i hvid puds som danner en smuk kontrast mod hinanden. Huset skal være beliggende i Middelfart i en ny udstykning. I indretningen er der lagt stor fokus på at de primære opholdsrum er placeret på 1. salen for at få udsigten til Lillebælt samt Lillebæltsbroen som kan ses i horisonten, de sekundære rum er indrettet i stueetagen. På 1. salen er der etableret en tagterrasse med udvendig trappe for at skabe direkte adgang og en god kontakt til haven.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen som klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum. For enden af entréen får rummet dagslys via glasplade i gulvet fra 1. salen, og samtidig skaber den en god kontakt mellem etagerne. Stueetagen er indrettet med tre væresler, gæstebad og et voksenafsnit med egen garderobe og badværelse.

1. salen indeholder køkken/alrum og stue som er udformet så udsigten mod nord og vest over Lillebælt kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål kan udføres. Tagterrassen skaber en god forbindelse mellem inde- og uderum, terrassen danner rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.

Fra stuen kan udsigten ligeledes betragtes uden at give afkald på en god vægflade hvor TVet kan placeres i et skulpturrelt spil på den solitært stående vægskive med indbygget biopejs som skaber “hygge” til rummet. For at sikre en god funktion på 1. salen er der placeret et toiletrum bagved køkkenet og et forrum til toilettet som kan fungere som et hjemmekontor.

Overordnet materialevalg:
Ydervægge stueetage opføres i grådæmpede mursten.
Ydervægge 1. sal opføres som hvid puds med bagvedliggende let konstruktion.
Gavlvæg mod nordøst opføres med bagmur i stueetage og 1. sal af et betonelement.
Indvendig beklædning i carport samt felter på huset opføres i lodrette trælister af cedertræ.
Udvendig beklædning på carport opføres i en sort fibercementplade (Solid fra Cembrit).
Vinduer i sort træ/alu (sort indvendig og sort udvendig type som Velfac 200 energy).
Gulvbelægninger i beton med 30 mm fodliste, dog fliser i badeværelser.
Trægulv i stue med overgang med nedstøbt træliste i samme niveau som øvrige gulv.
Lofter: Hvid gipsloft med akustikfelter i alrum og stue.
Tagdækning: Sort tagpap.
Murkrone afsluttes med grå forpatineret zink med blind false.

Type:Enfamiliehus
Beboelse:205 m2
Carport:42 m2
Beliggenhed:5500 Middelfart
Status:Skitseforslag
Bygherre:Privat
Arkitekt:A1 Tegnestue