villa BH

Husets arkitektoniske hovedtræk er de to bygningsvolumener som boligen er opført med. Nederste del er opført i mørkt murværk og øverste del i hvid puds som danner en skarp kontrast mod hinanden. I indretningen er der lagt stor fokus på at de primære opholdsrum er placeret på 1. salen for at få udsigten til Lillebælt samt Lillebæltsbroen som kan ses i horisonten, de sekundære rum er indrettet i stueetagen. På 1. salen er der etableret en tagterrasse med udvendig trappe for at skabe direkte adgang til haven.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen som klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære opholdsrum. For enden af entréen får rummet dagslys via en glasplade i gulvet fra 1. salen, og samtidig skaber den en god kontakt mellem etagerne. Stueetagen er indrettet med tre værelser, gæstebad og et voksenafsnit med egen garderobe og badeværelse.

1. salen indeholder køkken/alrum og stue som er udformet så udsigten mod nord og vest over Lillebælt kan nydes. Tagterrassen skaber en god forbindelse mellem inde- og uderum, terrassen danner rammerne om det primære ophold udenfor.

Overordnet materialevalg:
Ydervægge i stueetagen er opført i sort mursten.
Ydervægge på 1. salen opført i hvid puds med bagvedliggende let konstruktion.
Indvendig beklædning i carport samt felter på huset opføres i lodrette trælister af cedertræ.
Udvendig beklædning på carport opføres i en sort fibercementplade (Solid fra Cembrit).
Vinduer i sort træ/alu (sort indvendig og sort udvendig type som Velfac 200 energy).
Gulvbelægninger i beton med 30 mm fodliste, dog fliser i badeværelser.
Lofter: Hvid gipsloft med akustikfelter i alrum og stue.
Tagdækning: Sort tagpap.
Murkrone er afsluttet med sort alu kant.

FOTO: Steffen Stamp

Type:Enfamiliehus
Beboelse:205 m2
Carport:42 m2
Beliggenhed:5500 Middelfart
Status:Opført
Bygherre:Privat
Arkitekt:A1 Tegnestue