Nyt Byhus – Infill arkitektur

Skitserne er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opfører et nyt byhus med en mere tidssvarende funktionalitet og arkitektonisk formsprog. Eksisterende hus ligger nu visuelt lidt undertrykt i gadebilledet set i forhold til de to nabobygninger der rejser sig på hver sin side. Det nye hus lægger derfor op til at den fremtidige bolig føres op i højden således at dens fremtoning passer ind med nabobygningerne. Facade mod vejen opbygges med en forskydning i form af en karnap som er gennemgående på begge etager. karnappen åbner samtidig op for at indgangspartiet kan trækkes ind bag ved facaden men samtidig markeres smukt med trælameller der modvirker direkte indkig fra vejen men muliggør at lyset ved indgangspartiet smukt bryder lamellerne hvorved indgangen vil fremstå lys og indbydende.

Baghuset adskilles visuelt fra hovedhuset ved at beklæde dette med vertikale trælameller der dels giver facaden et smukt spil og samtidig danner værn for passagen som danner adgang fra 1. salen til de øvrige udearealer. Baghusets vil således fremstår som en arkitektonisk overgang mellem hus og have.

Fra indgangsdøren føres man direkte ind i entréen der med sin direkte forbindelse til 1. salen klart leder gæster og husets beboere direkte op til husets primære rum på 1. salen. Rytterlys over trappen vil samtidig kaste et smukt lys ned over trappen for at markere dens skulpturelle effekt og samtidig sprede dagslys i entréen, samt sprede lys på den gennemgående skillevæg.

Entréen er yderligere udformet med fokus på funktion og opbevaring og giver adgang til 3 funktionelle værelser samt bagbygningen der indeholder voksenafdelingen med eget bad/wc.

1. salen indeholder husets primære rum hvor køkken-/alrum er udformet så udsigten mod syd over Kolding by kan nydes fuldt ud mens dagens praktiske gøremål udføres. Altanen mod vejen rummer muligheden for at sidde ved et lille cafébord og favne de smukke omgivelser. Køkken-/alrummet har yderligere adgang til passagen der forbinder rammerne om det primære ophold udenfor når vejret tillader det.

Fra stuen kan udsigten ligeledes betragtes uden at give afkald på en god vægflade hvor TV og tilhørende møbler kan placeres i et skulpturelt spil på den solitært stående væg. For at sikre en god funktion på 1. salen er der placeret et toiletrum i knudepunktet mellem køkken-/alrum, stue, trappeforbindelsen og passagen – lidt tilbagetrukket så man ikke vil føle at dørforbindelsen vender direkte ud til et af de omkringliggende rum.

Overordnet materialevalg:
Ydervægge opføres som hvid filtset murværk.
Baghuset opføres i lodrette trælameller.
Vinduer i sort træ/alu (sort indvendig og sort udvendig)
Karnappen opføres i sort forpatineret zink med stående false
Tagrender og nedløb opføres i sort forpatineret zink.
Gulvbelægninger i træ og betonfliser samt lav fodliste ved trægulve.
Lofter: Hvid gipsloft med akustikfelter i alrum og stue.
Tagdækning: Sort tagpap med listedækning.

Type:Nyt byhus
Beboelse:167 m2
Beliggenhed:Kolding
Status:Projektering
Bygherre:Privat
Arkitekt:A1 Tegnestue