Om tegnestuen

Profil

En bygning er en del af et liv, der skal leves, og som man skal trives i. Boligen skal opfylde nogle funktioner, men det skal også give inspiration og nye perspektiver til den måde, vi lever på. Det handler om at sikre en samlet løsning, der giver en harmonisk helhed, hvor funktion, æstetik og valg af materialer går op i en højere enhed.

A1 Tegnestue beskæftiger sig med mange forskellige typer af byggerier – både nybyg, tilbygning, transformation og renovering. Vi gør os umage fra første møde med at lytte, fortælle og dele ud af vores erfaringer. God arkitektonisk kvalitet, kompetent rådgivning fra idé til udførelse samt samarbejde og dialog er vigtige elementer for os.

/Jan Smidt Andreasen – Arkitekt MAA & indehaver

Digitale værktøjer

De første tanker og idéer om et nyt projekt foregår med blyant og manifold papir, og derefter overgår projektet til de digitale værktøjer. A1 lægger stor vægt på at have de rigtige it-redskaber og på at holde sig ajour med de seneste versioner af programmer inden for branchen. Tegnestuen arbejder bl.a. med AutoCAD Architecture, SketchUp Pro og Photoshop.

Rådgivning

 

  • Kontakt/idé
  • Skitseforslag/præsentation
  • Forprojekt/myndighedsprojekt
  • Hovedprojekt/projektering
  • Udbudsmateriale/byggeaftale
  • Projektopfølgning/opstartsmøde
  • Fagtilsyn & byggemøder

Udtalelser

 

“Vi havde Jan til at stå for skitse- og tegningsmateriale til en omfattende ombygning af vores sommerhus. Gennem hele processen har Jan været utrolig god til at omsætte vores ideer – plus de, til tider, rigide og bureaukratiske regler fra Kommunen og Kystdirektoratet – til gode arkitektoniske løsninger, der bygger bro mellem praktik og æstetik. Vi har hele tiden følt at vi har været i gode hænder, og Jan har især været god til at svare hurtigt når vi har haft ønsker omkring tilpasninger af tegninger hvilket vi virkelig har sat pris på. Vi vil ikke tøve med at bruge A1 Tegnestue igen en anden gang, og giver hermed de varmeste anbefalinger!”

Julia & Mads

“Vi valgte Jan fra A1 Tegnestue, til at tegne vores drømmehjem. Efter et møde på tegnestuen, hvor snakken gik på skitser, materialer og farver, sendte Jan et skitseprojekt, hvor han virkeligt havde formået at samle alle vores ønsker og detaljer, til en funktionel helhed. Jan stod for alt dialog med kommunen fra byggetilladelse til færdigmelding, og alt gik over forventning. Som håndværker og projektleder kan jeg kun anbefale Jan.”

Louise & Daniel 

“A1 gjorde drømmen mulig – kort og præcist. Vi hyrede Jan til at give et gammelt sommerhus nyt liv, det var vigtigt for os at bibeholde “sommerhusfølelsen”, men samtidigt flytte huset ind i 2022. Der blev i den grad lyttet til vores behov og budget og huset overstiger alle forventninger. A1 kan varmt anbefales.”

Linette & Casper 

“Jan har løst opgaven med at tegne vores sommerhus på Nordfyn fantastisk kreativt og godt, både ift. vores ønsker og ift. de restriktioner lokalplanen har påbudt og de rammer der ellers har været for projektet. Han er meget nem at samarbejde med, og som arkitekt troværdig, punktlig, fleksibel og hurtig. Vi kan kun give Jan vores allerbedste anbefalinger.”

Lene & Michael

“Vi har brugt Jan Smidt Andreasen af flere omgange og til forskellige større projekter samt private. Jan har (efter vores opfattelse) altid fingeren på pulsen og er innovativ/nytænkende i løsninger som svarer til tidens trend og udtryk. Kombineret med at det fungerer til UG i praksis. Resultaterne taler for sig selv – vi kan varmt anbefale Jan.”

På vegne af Nielsen & Hjort – Thomas

“Jan har været med fra starten af vores byggeprojekt, som ikke var et af de helt nemme. Et nyt byhus skulle opføres på den samme grundplan som det gamle nedrevne var på. Samtidig skulle det passe ind i husrækken, men gerne være moderne at se på. Det skulle binde huset tættere sammen med den skrånende udsigtsgrund og derudover have en funktionel planløsning. Jan tog i den indledende proces med til møde hos byggemyndigheden, og var i stand til at føre en konstruktiv dialog med dem, som gjorde at vi kunne komme i mål med det udtryk vi ønskede os. Alle de ønsker har Jan til fulde indfriet. Han har formået at udnytte det samme grundplan til en super funktionel stueplan og første sal, som samtidig er enormt hyggelig, med lækre detaljer og den fedeste sammenhæng med haven. Da alle tilbuddene forelå var det nødvendig at foretage nogle justeringer, her bidrog Jan med konstruktive forslag uden at gå på kompromis med kvalitet og udtryk. Da projektet pludseligt måtte gentænkes på grund af store udfordringer med funderingen, var Jan der som en klippe for os. Han var der altid når vi havde brug for ham, hvilket har givet en stor tryghed for os. Vi har oplevet Jan som lyttende overfor vores ønsker, han er ikke bare en arkitekt der kun ønsker at tage hensyn til egne holdninger, men han har samtidig sine argumenter på plads, som f.eks. rytterlyset vi var i tvivl om – idag ville vi have været kede af, at det ikke havde været der. Et andet benspænd Jan fik var at det ikke var muligt at sætte vinduer i hverken mod øst eller vest, det har Jan løst ved hjælp af store vinduespartier, rytterlys og skråvinduer – vi har nu et hav af små spændende kig ud, et enormt lysindfald og skygger som hele tiden ændre sig. Og så er hans forslag generelt gennemsyret af gedigne valg, eksempelvis dækket mellem stueplan og 1.sal, der er lavet af beton og derfor total lydtæt – det var en stor øjenåbner for os. Ligesom dørene der ikke har gerichter men udvidede karme, hvilket giver et udtryk, der passer perfekt til huset. Vi giver hermed Jan vores bedste anbefalinger.”

Annette & Erik

“Vi drømte om at bygge drømmehuset på en stor naturgrund, og da vi fandt den, kontaktede vi ret hurtigt A1 Tegnestue. Jan lyttede til vores ideer, men fik alligevel ret frie tøjler, hvilket vi havde fuld tillid til. Her snart fem år efter går vi stadig og glæder os over mange af de fede detaljer, Jan fik tegnet til os.”

Sanne & Michael

“Vi købt en villa fra 1971 med mange gode muligheder. Vi havde mange ideer men manglede den røde tråd. Vi bestemte os derfor at investere i en arkitekt. Vi gik med Jan Smidt Andreasen fordi én af hans specialer er 70’er boliger. Det er bestemt ikke et valg vi har fortrudt. Jan har lyttet til vores ønsker og visioner og kommet med råd og vejledning samt nye ideer. Jan har formået at komme med en skitse som har bragt villaen et moderne og minimalistisk design samtidig med at bevare dets oprindelige udtryk. Vi havde aldrig forventet at vores villa kunne komme til at se sådan ud og har det været den bedste investering i hele renoveringsforløbet.”

 Anja & Gunaras

“Vores samarbejde med Jan har kun bragt positive oplevelser. Fra første møde var der god dialog om vores ønsker og med Jans ideer. Ud fra vores første møde ramte Jan nærmest plet i første hug med stil og plantegning. Vi er snart klar til at gå i gang med at bygge og føler os meget trygge i det materiale vi har fået og med viden om at Jan stadig er til rådighed for sparring mht. valg men også til forklaring og uddybning af detaljerne fra projekteringen.” 

Stine & Mads

“Fra første dialog med Jan havde vi en fælles forståelse, for vores ønsker og krav i forbindelse med byggeriet af vores 2-plans funkishus med vandudsigt. Vi fik tilpasset hinandens ideer og vi endte med et rigtig spændende hus med mange løsninger, som både er yderst funktionelle men også anderledes, som bliver bemærket af mange af vores gæster. – det eneste, som jeg ville have gjort anderledes, var at jeg burde have ladet Jan stå for alle ting i forløbet og ikke kun skitser og idéer.”

Dorthe & Henrik

“Jeg har været utrolig glad for at have Jan som arkitekt på mit projekt. Jan forstod hvad jeg gerne ville med den grund jeg havde købt. Først og fremmest har Jan tegnet et utroligt flot og velproportioneret projekt, på en lille grund med begrænsede muligheder. Jan og jeg havde en del dialog om altanløsningen, hvor vi ikke var enige. Men til Jans store ros rettede Jan ikke bare til. Som have være det nemmeste. Men holdt på, at vi skulle finde den helt rigtige løsning før vi gik videre. Så det blev til en god dialog, og endte i et meget vellykket udtryk.”

Nils

“Vi har fået tegnet det vi drømte om! Vi valgte Jan fordi vi oplevede ham som en enorm kompetent og faglig dygtig arkitekt. Jan har øje for detaljerne, valg af materialer og en klar holdning til tingene, samtidig med at han er lyttende. Vi havde en rigtig god sparring med Jan under hele forløbet og vi følte os trygge i hele processen. Vi vil til hver en tid anbefale Jan.” 

Maria & Lars

“Efter at have boet i vores hus i 8 år og havde lavet småforbedringer og mindre renoveringer, hen ad vejen, men aldrig rigtigt kommet i mål, var vi klar til den helt store renovering. Vores ønske var en planløsning der kunne passe til en familie på 5. Vi var indstillet på en totalrenovering hvor alt blev revet ned (pånær ydervægge og tag) og bygget op på nyt igen. Vi brugte lang tid på at tegne løsninger selv, snakke med håndværkere, bygningskonstruktører og andre arkitekter som ikke kunne løse det for os. Derefter skrev vi til Jan og A1 Tegnestue. Jan kom forbi til en snak og en tur rundt i vores hjem. Hvor vi snakkede om vores drømme. Et par uger efter fik vi tilsendt en plantegning. Tegningen og skitserne viste det vi havde drømt om, men aldrig turde håbe på kunne lade sig gøre. Jan havde oprindeligt to forslag, men vi så aldrig forslag nr. 2 da vi var meget begejstret for det første. Vi startede processen op med indhentning af tilbud fra håndværkere og tegnestuen var også behjælpelig med forslag til håndværkere. Vi valgte at stå for byggeprocessen og koordinering med håndværkerne selv. Jan var meget hjælpsom til at svare på spørgsmål og tilrette tegningerne undervejs samt at formidle kontakt til en ingeniør som skulle hjælpe med beregningerne på huset. Denne store ombygning kunne vi ikke have gennemført uden det materiale Jan udarbejdede til os og at inddrage en dygtig arkitekt fra start har været det hele værd. Jan har hjulpet os med at skabe vores drømmehus. Derfor kan vi varmt anbefale Jan og A1 Tegnestue.”

Stine & Thomas 

“Vi har været virkeligt glade for at have Jan som arkitekt på vores hus. Han har i høj grad kvalificeret vores beslutninger og hjulpet os med at vurdere både praktiske, æstetiske, økonomiske dilemmaer i planlægningen af vores hus’ udformning. Han var god til at holde konsekvenserne af vores valg op mod hinanden, så vi har kunnet træffe beslutninger på et bredere funderet grundlag. Jan har mestret både at lytte og udfordre os i processen frem mod vores hus endelige udtryk og funktion. Vi har fået et smukt hus, der passer til omgivelserne og det liv vi lever. A1 Tegnestue kan varmt anbefales.”

Tine & Janus 

“Vores valg faldt på Jan fra A1 Tegnestue til at hjælpe os med at nå i mål med vores drømmehus. Det gjorde det fordi vi havde kun hørt gode ting om A1 Tegnestue og efter en snak, blev vi klar over at Jans kreative ideer og alt det praktiske, kunne gøre at vi fik det lige som vi ønskede. Da vi fik fremsendt skitser, gik materialer, farver og ønsker op i en højere enhed. Vi er meget tilfredse og vil klart anbefale Jan til andre.” 

 Josefine & Rasmus

“Samarbejdet med Jan har også på dette projekt indfriet vores drømme. Vores ønsker og ideer til det kommende sommerhus er omsat til en helhed samt tilføjet det ekstra arkitektur, som vi netop søger i et samarbejde med en arkitekt. Processen med at omsætte ideer til tegninger og beskrivelser har været effektiv og fuldt ud levet op vores forventninger.” 

 Charlotte & Henrik

Indehaver
Jan Smidt
Andreasen
Arkitekt MAA

Medlemskab
Tegnestuen er medlem af brancheorganisationen DANSKE ARK (Danske arkitektvirksomheder)
Tegnestuen er medlem af Danske
BoligArkitekter
Tegnestuen har tegnet professionel ansvarsforsikring hos TRYG
Personskade: 12,5 million kr.
Tingskade: 2,5 million kr.

Bankforbindelse
Danske Bank