Sommerhus i Hejlsminde

Projektet omhandler en beliggenhed i første række til vandet ved det skønne Hejlsminde. Trods de mange restriktioner for matriklen er det lykkedes at skabe en lille effektiv sommerbolig, der ved sit lavtliggende niveau først opleves til fulde når man går fra vejen mod huset. Adgangsstien forvandles hurtigt til en trappe der fører ned til en intim nordvestvendt terrasse hvor adgangen til huset findes. Denne terrasse vil grundet sin orientering mod verdenshjørnerne være den der mestre solens lune sommerstråler sidst. Husets entré giver adgang til alle husets rum, et soveværelse, badeværelse og et lille værelse, disse rum er i direkte forbindelse til det primære rum hvor køkken, spiseplads og stuen er placeret. Fra alle funktioner i det primære rum kan den smukke havudsigt nydes fuldt ud, hvor også det langstrakte vinduesparti mod sydvest åbner udsigten mod Hejlsminde by. For at give mulighed for ekstra sovepladser er der etableret en hems over soveværelset med adgang fra køkkenområdet.

Husets udhæng mod sydøst er udformet på en måde der giver maksimal skygge for solen uden at arealet tæller med i bruttoetagearealet og samtidig breder udsynet ud via den skrå inderside.

Det stejle terræn omkring huset giver mulighed for at etablere et spændende trappeforløb omkring huset hvor udspændte støttemure afgrænser og kompletere anlægget og udemiljøet.

Type:Sommerhus
Beboelse:52 m2
Beliggenhed:Hejlsminde
Status:Opført
Bygherre:Privat
Arkitekt:A1 Tegnestue