Ombygning af bolig fra 1972

Projektet er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at den eksisterende bolig fra 1972 moderniseres og bygges om for at kunne rumme familiens behov. I skitseforslaget er der lagt stor vægt på at bibeholde mange af de gode kvaliteter som huset har i dag og dermed have respekt for villaens oprindelige arkitektur.

I stueplan er der lagt vægt på at indrette nogle funktionsrum bestående af bryggers, viktualierum, teknik og bad, samt opholdsrum med børneafdeling og fælles legerum/multirum. Endvidere er der etableret adgang fra garage til nyt bryggers, på denne måde kan man gå tørskoet fra bilen og ind i boligen. Ved trappen er der tegnet glasplade i etageadskillelsen for at kaste dagslys ned i gangarealet fra 1. salen.

1. salen er indrettet med stor fokus på den smukke udsigt over Kolding Fjord som kan ses og nydes i horisonten. De primære opholdsrum (husets hjerterum) er derfor bibeholdt i den side af huset og samtidig er rummene imellem blevet åbnet mere op for at opfylde ønsket om en mere åben og fleksibel indretning som lever op til nutidens boligindretning. 1. salen er ligeledes indrettet med særskilt voksenafdeling med eget bad og gaderobe. Ved trappen er der tegnet 4 store ovenlysvinduer i fuld bredde af rummet som bidrager med masser af himmellys til boligen.

Udvendig er huset pudset i hvid, og vinduerne er udskiftet med smalle træ/alu vinduer i en mørk farve for at skabe kontrast til ydervæggene. Væggene udvendig brydes med felter af smalle hårdttræslister. Gelænder ved terrasse og altan opføres i glasværn uden synlige rammer, for at skabe optimal udsyn fra boligen.

Type:Ombygning
Beliggenhed:Kolding
Status:Opført
Bygherre:Privat
Arkitekt:A1 Tegnestue
Ingeniør:Gleerup RCI