Modernistiske boliger

Forslaget er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opføre 16 boliger i 2 etager bestående af to bygninger med horisontal forskydning. Skitseforslaget er tegnet med tre forskellige størrelser af lejligheder som består af 3 -og 4-værelses. Lejlighederne er på følgende størrelser 79, 98, og 120 m2. Alle boliger har en åben og fleksibel indretning, hvor de primære opholdsrum har store vinduespartier mod gårdrum hvilket giver en god kontakt til uderum. Vinduespartierne giver ligeledes et godt og indbydende lysindfald til boligerne. I indretningen er der taget hensyn til at have god plads til opbevaring for at sikre en god funktion i lejligherne. Det har været bygherres ønske at skabe moderne boliger i tidssvarende arkitektur som ville falde godt ind i denne del af byen og være med til at løfte området og skabe nyt liv.

Det er en forudsætning for projektet at matriklerne 2A, 2H og 2G sammenlægges til en matrikel, og at matrikel 2G som er ejet af Vejen kommune opkøbes, arealet skal bruges til parkering for beboerne i bebyggelsen.

Bygningerne er tiltænkt at skulle opføres i blank murværk af grå sten med mørk nuance hvilket giver et variende og flot udseende af facaden. Facade mod gårdrum opføres i en vandret let beklædning i mørk antracitgrå, vinduespartierne opføres i samme farve som den lette beklædning. Murkrone opføres i forpatineret zink med blind false i mørk antracitgrå. Skure/depotrum i terræn opføres i samme lette beklædning som på de øvrige bygninger.

Type:Etageboliger
Beboelse:1514 m2
Beliggenhed:6600 Vejen
Status:Projektering
Arkitekt:A1 Tegnestue