Boliger ved Søndergade

Forslaget er udarbejdet på baggrund af bygherres ønske om at opføre etageboliger i 4 etager inklusiv penthouse. Hver af etagerne rummer 2 lejligheder på 100 m² med 3 værelser, samt 2 lejligheder på 69 m² med 2 værelser. Generelt er lejlighederne indrettet tidssvarende, med et åbent køkken/alrum og stuemiljø hvor store vinduespartier giver et godt og indbydende lysindfald. Samtidig er der i indretningen taget højde for god plads til opbevaring for at sikre en god funktion i boligerne.

Ligeledes er det forudsat at de til matriklen tilstødende kommunale arealer opkøbes og sammenlægges med matriklen.

For at skabe et spændende byggeri trods den massive form, er der etableret altaner tilknyttet lejlighederne, samtidig med at vinduespartierne er tænkt som vertikale partier der forskydes horisontalt for hver etage. Det vil resultere i at bygningens facade bliver varieret og i en tidssvarende arkitektur. Bygningen opføres med blank murværk i lysegrå sten. Penthouse etagen opføres af sort forpatineret zink med stående false, vinduespartier opføres udvendig i sort, for at give god kontrast til murværket.

Penthouse-lejlighederne er indrettet med udelivet og ikke mindst udsigten for øje. Den omkransende terrasse giver gode muligheder for at åbne inderummene op til det fri hvormed rummene ude og inde smelter sammen.

Tagterrasserne er indrettet med et pergolaoverdækket areal der ikke alene vil bryde solens varme stråler på de varme sommerdage, men samtidig tilføre bygningen et spændende arkitektonisk element hvor en vildvin vil kunne skabe et smukt og frodigt udemiljø.

Derudover er lejlighederne indrettet med en rummelig entré med integrerede skabe, et bad/wc der er placeret hensigtsmæssigt i forhold til gæster og beboere, 2 gode værelser samt et soveværelse med walk-trough closet.

Køkken-/alrum og stue er udført i åben forbindelse kun adskilt af en mur hvori der kan etableres en ethanolpejs for at tilføre hygge til de primære opholdsarealer.

Type:Etageboliger
Beboelse:1500 m2
Beliggenhed:Vejen
Status:Skitseforslag
Arkitekt:A1 Tegnestue